20
maj

Video analyse – Intelligent brug af videoovervågning

Videoovervågning uden video analyse er i mange år blevet anvendt til sikringsløsninger. Mange løsninger anvendes præventivt og som dokumentation af historiske hændelser.

Video systemer eller såkaldte VMS (video management systems) baseret på en åben platform, som eksempelvis den Danske software virksomhed Milestone producerer, giver dig og din virksomhed mulighed for udnytte din sikringsløsning proaktivt.

Med de teknologier der i dag findes, er det muligt at komme på forkant med situationen. I nogen tilfælde kan man endda helt forhindre en forestående skade.

Anvender man en open source platform som Milestone stilles der mange værktøjer til rådighed, som kan integreres på din VMS platform. Værktøjer som kan anvendes fra alt til genkendelse af nummerplader til registrering og alarmering i forbindelse med unormal adfærd for mennsker. Ja det er ret utroligt, men det virker faktisk.

Det betyder at man kan udnytte sit måske dyrt indkøbte sikringssystem, til at foregribe mulige ubehagelige overraskelser.

I SmartGuard arbejder vi med den Israelske software producent Agent VI. Agent VI udmærker sig ved ganske enkelt at have et produkt der rent faktisk virker. Der er mange spillere på markedet som er i en rivende udvikling, hvor kun ganske få rent faktisk lever op til hvad de gerne vil levere.

Return on investment med video analyse

I Danmark er prisen for en bemandet sikringsløsning, for de fleste ikke økonomisk mulig eller også er tror vi ikke på, at det værste scenarie kunne ske for netop os selv og derfor sparer vi denne ydelse væk. ROI (return on investment) beregningen på en løsning baseret på tv-overvågning med tilhørende video analytics taler for sig selv.

Anvender man i stedet en teknisk løsning der kan alarmere og dermed starte en reaktion, kan man i mange tilfælde opnå det man ønsker, nemlig at man afværger et uheld.

Video analyse er et add on man installerer på VMS platform. Analyse software er en kompliceret affære og kræver derfor erfaring at installere og ikke mindst konfigurere. Man skal tage højde for kamera type, placering, lysforhold og mange andre parametre som analyse softwaren skal konfigureres til at tage højde for. Men er den først konfigureret korrekt er det et værktøj som virkelig giver dig value for money.

Vigtige parametre ved brug af video analyse

En af de ting man skal være opmærksom på når man vil have video analyse, er billedet kvaliteten. Det som de fleste brugere af tv-overvågning forbinder med god kvalitet er ikke nødvendigvis det der er god kvalitet når man skal analysesere et billede og generere alarmer ud fra det. Hvis du overvejer at invetere i video analyse skal du alliere dig med specialist inden for dette område, ellers risikerer du at købe katten i sækken.

Ingen kommentarer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *